КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2013 » Август » 8 » В Україні триває Всесвітній День підтримки грудного вигодовування
11:34
В Україні триває Всесвітній День підтримки грудного вигодовування
Скачать документ
В Україні триває Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування


Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування стартував і в Україні з 1 по 7 серпня.. За оцінками Мінохорони здоров'я, 70% вітчизняних породіль перші півроку немовлят годують лише материнським молоком. Доведено - такі малюки рідше хворіють. Відомо також, що для жінок лактація знижує ризик післяпологових ускладнень, поліпшує репродуктивне здоров'я та захищає від депресії.

 

Материнське молоко має неповторний індивідуальний склад. Воно створене самою природою і є єдиним надійним продуктом харчування, який повністю відповідає особливостям обміну речовин дитячого організму на ранніх стадіях розвитку. Вживання грудного молока вирішує проблеми з усім спектром фізіолого-психологічних потреб мацьопи: позитивно впливає на гармонійний розвиток особистості, насичує соматичний, чуттєвий та розумовий інтелекти, програмує подальші життєві стосунки з іншими людьми, засновані на природному порозумінні, формує взаємини з мамою.

Вигодувати малюка здатна практично кожна жінка. Головна запорука успіху - вірити у свої сили, позитивно налаштувати свідомість. Важлива складова підготовки до вигодовування – набуття необхідних знань на навичок, які допоможуть впевнено годувати мацьопу навіть тоді, коли нефахові працівники медичних установ, або «досвітчені» родичі-подруги шукатимуть способу відмовити маму від годування грудьми.  І ще: з самого народження малюка жінці потрібно виконувати нескладні правила, які дозволять надовго зберегти лактацію.

Починаючи готувати матусь до батьківства і пологів, ми приділяємо велику увагу природному грудному вигодовуванню. У програмі курсу є спеціальне заняття, повністю присвячене цій темі. Адже, зрозуміло: краще запобігти можливим складностям, ніж потім вирішувати проблему. 

Однак, якою б корисною інформацією не володіла жінка, після народження малюка вона стикається з несподіванками грудного вигодовування. Щоб матуся не наробила помилок, які можуть привести до ускладнень, варто знати: в будь-який момент може попросити поради по телефону у свого сімейного лікаря, сімейної медсестри або у акушерки.


Міський акушер-гінеколог                                                      А.В. Ребров

 

Категория: Лікар інформує | Просмотров: 522 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/1

Календар

«  Август 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук