КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2016 » Июнь » 22 » Увага! ОКІ!
08:00
Увага! ОКІ!

УВАГА! Спалах гострої кишкової інфекції в Одеській області.

 

За даними Держсанепідслужби України станом на 16.00 год. 19 червня 2016 року в м. Ізмаїл, селах Броска та Матроска Ізмаїльського району Одеської області зареєстровано всього 373 хворих, з них 228 дітей, постраждалих внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції.

На стаціонарному лікуванні перебуває 241 особа (дорослих – 66, дітей – 175) .

Протиепідемічні заходи та лабораторні дослідження у вогнищі спалаху тривають. Ситуація перебуває на контролі Держсанепідслужби України та в.о. Міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського.

 

Профілактика гострих кишкових інфекцій:

пам’ятка для населення 
 

 

Для профілактики гострих кишкових інфекцій необхідно:

• дотримуватися правил особистої гігієни;

• ретельно мити руки з милом перед вживанням їжі, після повернення з вулиці та після кожного відвідування вбиральні;

• мити та тримати у чистоті всі поверхні та кухонні прилади, що використовуються для приготування їжі;

• користуватися індивідуальним посудом;

• запобігати проникненню комах та тварин до приміщень, де відбувається приготування їжі та зберігаються продукти харчування;

• регулярно мити та обдавати окропом дитячий посуд та іграшки;

• окремо готувати і зберігати сирі та готові до вживання харчові продукти (сире м'ясо, птицю, рибу, овочі, фрукти тощо);

• для обробки сирих продуктів використовувати окремі кухонні прилади (ножі, обробні дошки тощо);

• добре прожарювати або проварювати продукти, особливо м'ясо, птицю, яйця і рибу;

• дотримуватись відповідного температурного режиму при зберіганні харчових продуктів (не залишати приготовлені харчові продукти при кімнатній температурі більш ніж на 2 години);

• використовувати безпечну воду, не пити воду з неперевірених джерел;

• вживати бутильовану воду, у разі неможливості придбання бутильованої води використовувати охолоджену кип’ячену воду;

• використовувати продукти харчування, оброблені з метою підвищення їх безпеки, наприклад пастеризоване молоко;

• мити та обдавати окропом фрукти і овочі, особливо у разі споживання їх у сирому вигляді;

• не вживати продукти з вичерпаним терміном придатності, використовувати для приготування їжі тільки свіжі харчові продукти;

• при транспортуванні і зберіганні харчових продуктів використовувати чисту упаковку (поліетилен, контейнери для харчових продуктів тощо);

• не купувати продукти харчування у випадкових осіб або в місцях несанкціонованої торгівлі;

• не давати маленьким дітям некип'ячене розливне молоко, сирі яйця тощо;

• не купатися в непроточних водоймах, у місцях несанкціонованих пляжів, не заковтувати воду під час купання;

• уникати контактів з особами, які мають ознаки інфекційного захворювання;

• при появі симптомів захворювання (підвищення температури тіла, головний біль, інтоксикація, блювання, рідкі випорожнення, біль у животі, висипання на шкірі тощо) своєчасно звертатися за медичною допомогою.

 

 

 

Лікар –інфекціоніст Краснолиманської ЦРЛ                            Д.В.Тищенко

Категория: Новини | Просмотров: 440 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/1

Календар

«  Июнь 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук