КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2015 » Ноябрь » 13 » Увага, грип!
13:31
Увага, грип!

Увага – грип!

 

Осінньо-зимовий період - це час підвищенного ризику захворіти на грипп та ГРВІ. Така хвороба як грип є вірусною інфекцією, вона протікає в гострій формі і вражає нижні і верхні дихальні шляхи. Інфекція вражає людей будь-якого віку і статі. Захворювання проходить з вираженими симптомами - підвищеною температурою, головним болем, закладеністю носа, слабкістю і болем у всьому тілі. Вірус переноситься повітряно-крапельним шляхом, при чханні, кашлі, розмові і навіть простому диханні. Джерелом грипу є вражений інфекцією людина з явною або не вираженою формою хвороби. Така людина потенційно небезпечна з перших днів захворювання і до 3-5 діб, а іноді і до 7 діб.

Як же перемогти грип?  Як усім відомо, є дуже хороший рецепт - хворобу легше попередити, ніж лікувати. Давайте розглянемо декілька засобів, які допоможуть нам не вилікувати грип, а не заразиться ним. По можливості слід уникати перебування в місцях з великим скупченням людей. У таких місцях з великою часткою ймовірності будуть знаходитися люди - носії інфекції. Якщо немає можливості уникнути цього, то запасіться ватно-марлевими пов'язками і використовуйте їх. Фітотерапія - підвищує імунний захист і опірність організму. Для цього вживайте в їжу більше речовин що містять вітамін С. Це квашена капуста, лимони, журавлина. Можна так само приймати аскорбінову кислоту куплену в аптеці.

Під час спалахів епідемії потрібно вживати свіжі овочі та фрукти, а так само свіжовичавлені соки. Не забувайте про корисний вплив на організм людини, його імунітет і опірність хворобам свіжого повітря. Обов'язково робіть щоденні піші прогулянки на свіжому повітрі.

Якщо все ж Вам не вдалося вберегтися від грипу, і Ви захворіли, то обов'язково зверніться до лікаря. Не займайтеся самолікуванням. Будь-які народні засоби і лікарські рослини, які застосовуються при грипі - це гарне доповнення до призначеного лікарем лікування. Також треба пам'ятати про можливість запобігання захворюваності на грип шляхом вакцино-профілактики, яка дає можливість не захворіти на грип, або перехворіти в легкій формі.

 

 

 

Лікар-інфекціоніст                                                                Д.В.Тищенко

Категория: Лікар інформує | Просмотров: 539 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/1

Календар

«  Ноябрь 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук