КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2017 » Февраль » 3 » Профілактика переохолодження
14:38
Профілактика переохолодження

Профілактика переохолодження: корисні поради

 

У холодну пору року у людини може статися переохолодження. Профілактика цього явища стає особливо актуальною в період сильних морозів. Які заходи потрібно вжити, щоб організм не переохолодився?

Взимку потрібно дотримувати певні заходи для профілактики переохолодження. У даній статті ми розглянемо найбільш важливі моменти, які допоможуть уникнути обмороження і переохолодження на вулиці.

Переохолодження: профілактика і зимовий гардероб

Коли людина тривалий час перебуває на морозі і недостатньо тепло одягнений, поступово він починає замерзати, що неминуче призведе до переохолодження. Ситуація ще більше посилюється підвищеною вологістю повітря.

Профілактичні заходи, які допоможуть уникнути переохолодження.

  1. Почнемо з одягу, рятує від такого явища, як переохолодження. Профілактика в умовах сильного морозу одягатися шарами. Перший шар обов’язково повинен бути з натуральної бавовняної тканини, оскільки бавовна ідеально вбирає вологу. Наступний шар – з натуральної вовни. Вона добре зігріває, а тіло буде дихати. Третій шар повинен добре захищати вас від вологи, вітру та інших атмосферних явищ. Крім того, одяг ні в якому разі не повинна сковувати рухи.
  2. Для того щоб запобігти переохолодженню, не менш важливо утеплити ноги. Взуття має бути зручним і не стягувати ногу. Тепла устілка допоможе зберегти тепло в чоботях. При цьому дуже важливо, щоб взуття не натирала і не тиснула, а ноги не потіли: ці дрібниці можуть спровокувати обмороження чи переохолодження ніг.
  3. Обов’язкові взимку тепла хутряна шапка, шарф і рукавиці. Рукавички в сильний мороз – це не зовсім підходяща одяг для рук. Щоб захистити шкіру рук і обличчя від обвітрювання, потрібно змастити її кремом. Особа щільно укутати шарфом.

Ні в якому разі не варто надягати тісні і короткі куртки. Для профілактики переохолодження одяг має бути в першу чергу зручним і теплою, питання моди і краси в даному випадку має стояти на другому місці.

Як запобігти переохолодженню: профілактика

При значному зниженні температури повітря важливо бути напоготові, оскільки вплив морозу на організм не завжди буває одразу помітно. Важливі запобіжні заходи:

  • перебуваючи довгий час на морозі, важливо не залишатися без руху, щоб кров посилено циркулювала;
  • для профілактики обморожень, виходячи на вулицю в холодну погоду, потрібно зняти з пальців і вух всі прикраси, в іншому разі зіткнення металу з тілом може спровокувати обмороження окремої ділянки шкіри;
  • забороняється вживати алкоголь, оскільки його дія під час переохолодження ілюзорно; розпивання спиртного на морозі не врятує від переохолодження, а навпаки, може тільки погіршити становище;
  • куріння на морозі може спровокувати обмороження кінцівок;
  • поїжте перед виходом на холод — так ви не замерзнете занадто швидко;
  • не можна виходити на вулицю з мокрими руками і головою.

Слід пам’ятати, що у вітряну погоду дія морозу може посилитися.

Хорошою профілактикою переохолодження, безсумнівно, повинна бути турбота про самого себе. Не варто нехтувати вищеописаними порадами та рекомендаціями.

 

Категория: Лікар інформує | Просмотров: 380 | Добавил: Админ | Рейтинг: 5.0/1

Календар

«  Февраль 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук