КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2019 » Август » 19 » Хронічні вірусні гепатити
13:48
Хронічні вірусні гепатити

Хронічні вірусні гепатити становлять серйозну медичну та соціальну проблему у зв’язку з широкою розповсюдженістю. Згідно даним ВООЗ більше ніж 2 млрд. людей у світі протягом свого життя інфіковані вірусним гепатитом В та біля 450 млн є хронічними носіями цього вірусу. Щорічно від гепатиту В та його наслідків в світі вмирають більше 2 млн. людей.

3% населення планети інфіковані вірусом гепатиту С, більше, ніж 170 млн є його хронічними носіями.

Україна належить до регіонів з середньою розповсюдженістю гепатиту В (2,2% населення є носіями HBsAg). Спостерігається також середній рівень захворюваності на гепатит С (від 3% до 5% від кількості населення).

Факторами ризику інфікування гепатитом С є наркоманія, наявність багатьох сексуальних партнерів, ВІЧ-інфікованість, професійний контакт з кров’ю (медичні працівники), медичні маніпуляції та навіть відвідування манікюрного кабінету.

Вірусні гепатити – це інфекційні захворювання печінки, що спричиняються вірусами. Вірусам, які викликають гепатит, прийнято давати назви букв латинського алфавіту – А, В, С, D, Е, F, TTV, G. Вірусні гепатити В та С найчастіше зустрічаються серед споживачів ін’єкційних наркотиків (СІН).

Залежно від тривалості захворювання вірусний гепатит може бути гострим та хронічним. Гострий гепатит найчастіше закінчується видужанням, але може протікати дуже важко, швидко прогресуючи, викликаючи печінкову недостатність або навіть смерть хворого. Хронічний гепатит триває довго, з ускладненнями, і може закінчитися повною втратою функції печінки.

У Лиманській ОТГ за 2018 рік зареєстровано 11 нових випадків захворювання на ХВГС, та два випадки захворювання на ХВГВ. Вісім з яких пойшли противірусне лікування з повнив видужанням. На теперішній час лікування хронічної форми вірусних гепатитів не є невирішувальною проблемою тому важливо своєчасно встановити діагноз та розпочати необхідне лікування.

Поставити діагноз вірусного гепатиту можна лише після спеціального аналізу крові. При підозрі на гепатит обов’язково зверніться до поліклініки за місцем проживання. Не займайтеся самодіагностикою та самолікуванням!

 

 

 

Лікар-інфекціоніст Д.В.Тищенко

Категория: Лікар інформує | Просмотров: 303 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0

Календар

«  Август 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук