КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2020 » Август » 7 » Годування грудьми - основа життя!
12:44
Годування грудьми - основа життя!

«Годування грудьми – основа життя»

         З 1.08 2018 року по 7.08.2018 проводиться  Всесвітній тиждень грудного вигодовування.

         Логотипом Всесвітнього тижня грудного вигодовування є така тріада: двоє дорослих та немовля, цей образ підкреслює важливість спільної діяльності із захисту, заохочення та підтримки грудного вигодовування. Гілки, листя та паростки символізують зростання і розвиток. Лінія, що йде від тріади і переходить  в листя – це зв’язок між грудним вигодовуванням та харчуванням, продовольчою безпекою та подоланням бідності. Грудне вигодовування запобігає голоду та недоїданню в усіх його проявах і гарантує безпеку харчування для немовлят, навіть у час кризи. Без необхідності збільшувати витрати сім’ї грудне вигодовування є недорогим способом годування немовлят, воно сприяє подоланню бідності.

        Грудне молоко — ідеальний продукт харчування та кращий початок життя для дитини. Саме тому Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) рекомендує виключно грудне вигодовування впродовж мінімум перших шести місяців життя дитини. Важливо знати, що грудне вигодовування приносить користь не лише дитині, але й матері. Немає нічого кращого для здорового росту малюка, ніж грудне вигодовування материнським молоком. Воно збагачене всіма необхідними поживними речовинами для чудового самопочуття малюка. Крім того, дитині необхідний тісний контакт з мамою, щоб відчувати себе в безпеці, а годування – найкращий спосіб спілкування з новонародженим. 

         Дитина смокче груди так часто, як їй потрібно, або коли мати вирішує, що прийшов час годувати. Частота годування може бути кожні 15 хвилин.  Рідке годування часто призводить до зменшення кількості молока.

         Дитина, яка перебуває на грудному вигодовуванні до того часу, поки вона сама не захоче відлучитись від грудей (як правило від 2 до 4 років) є більш незалежною і, що дуже важливо, находиться у більшій безпеці у своїй незалежності. Дитина отримує комфорт і безпеку від грудного вигодовування поки сама не наважиться припинити це. А коли дитина робить такий крок сама, вона знає, що сама досягла чогось і що це є розвитком. Це  досягнення на життєвому шляху, яким дитина пишається.

         За перше півріччя 2020 року у нашому місті народилося 186 немовлят, із них 169 дітей знаходяться на грудному вигодовуванні. Лікарями та медичними сестрами в 2020 році проведено 756 бесід про переваги грудного вигодовування. Проводяться круглі столи по тематиці  грудного вигодовування.                                                                                                                                                                   

В лікарні випущені інформаційні бюлетені відповідно до тематики тижня.

         Наші лікарі завжди готові проконсультувати та надати конкретні рекомендації кожній мамі по вигодовуванню дитини.

 

Міський акушер гінеколог     Ребров А.В.

 

Категория: Лікар інформує | Просмотров: 201 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0

Календар

«  Август 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук