КНП "Лиманська центральна районна лiкарня"



Головна | Мій профіль  | Реєстрація | Вихід | Вхід | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Лікар інформує [135]
КНП Лиманська ЦРЛ інформує [70]
Новини [401]
Главная » 2020 » Ноябрь » 16 » Брудні руки - більші шанси захворіти!
13:59
Брудні руки - більші шанси захворіти!

Увага!

Брудні руки – більші шанси захворіти!

Гігієна рук - це, мабуть, наш найважливіший життєвий на­вик, який ми отримуємо ще з дитинства. Ця тема привертає велику увагу фахівців не тільки через масштабність проблем,які пов'язані із захворюваністю, смертністю та фінансовими ви­тратами на лікування, але й тому, що більшості можна запобігти.

А СОVID -19 змусив усіх та кожно­го посилено дбати про гігієну.

Запобігти простіше, аніж лікувати

На наших руках живе величезна кількість небезпечних для люд­ського здоров’я мікроорганізмів. В результаті навіть незначних по­дряпин чи ран, вони можуть ви­кликати вірусні захворювання, бактеріальні, грибкові та кишкові інфекції, гельмінтози тощо. Найбруднішими предметами, з якими щодня стикається май­же кожна людина, є мобільні та стаціонарні телефони, письмо­ві столи, клавіатура та мишка комп’ютера, кнопки ліфта, ви­микачі світла, дверні ручки та усі поруччя.

Гігієна рук - це часто перша лі­нія захисту проти нових і вини­каючих стійких до антибіотиків інфекцій. Більшості інфекцій, що передаються через брудні руки чи пов’язані з медико-санітарною допомогою, можна запобігти при простому дотриманні гігієни рук.

Дотримання правил гігієни рук допомагає запобігти зараженню, оскільки:

 

  1. Люди часто торкаються очей, носа та рота, навіть не усвідомлюючи цього. Мікроби мо­жуть потрапити в організм через очі, ніс і рот і зробити нас хворими.
  2. Мікроби з брудних рук можуть потрапляти в продукти і напої, поки люди їх готують або вжи­вають. Інфекції можуть за певних умов розмно­жуватися в деяких видах їжі чи напоїв, а люди можуть хворіти.

   3.Інфекцію з брудних рук можна переносити на інші предмети, наприклад поручні, стільниці або іграшки, а потім передавати в руки іншої люди­ни.

      4. Видалення мікробів за допомогою миття рук допомагає запобігти діареї та респіраторним захворюванням

        

 Для обробки рук необхідно застосовувати ан­тисептичний засіб з вмістом спирту 60-80% згідно рекомендаціям  ВООЗ.

         Для миття рук рекомендують використовувати рідке мило з дозатором.    Важливо

 памятати, що вода і звичайне туалетне мило не вбиває мікро­організми, тому ефективність миття залежить лише від того, наскільки ретельно ви трете до­лоні. Але навіть цей простий процес, якщо він зроблений правильно, допомагає видалити до 90% мікробів з рук.

         Цікавий факт: згідно з дослідженнями, бактерії більше «люблять» жіночі руки. Вчені пов'язують це з тим, що жінки мають тоншу шкіру на ру­ках, нижчу кислотність та інший, ніж у чоловіків, гормональних фон.

 

Щоб зменшити поширення хвороб,кожен повинен займатися гігієною рук – не тільки медичні працівники, які вже роблять це частиною свого повсякденного життя, але й відвідувачі та пацієнти!

 

Медичний директор                                  Сериця Л.В.

Категория: Новини | Просмотров: 256 | Добавил: Админ | Рейтинг: 0.0/0

Календар

«  Ноябрь 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Погода

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Пошук